Kletskaarten

Samen met ouderen, zorgverleners en partners uit de academische sector ontwikkelde POWER 4U het Kletskaart-spel.

​Wat?

  • Een kaartspel met 60 kletskaarten die 20 thema's beslaan en meer dan 250 (kennismakings-)vragen bevatten.

Doel?

  • Bewoners en cliënten op een speelse manier en vanuit een holistische visie grondig leren kennen.

  • Inzicht verwerven in wat voor hen belangrijk is om van een kwaliteitsvol leven te kunnen genieten.

  • Leuke, verrijkende, grappige, ontspannende, ontroerende,... gesprekken hebben met bewoners en cliënten.

​​​Inclusief toegang (tot 30/11/2020) tot de digitale workshop "Een thuis waar bewoners en cliënten kwaliteitsvol leven"

 

Voorzieningen zijn geen mini-ziekenhuizen! Nochtans schetsen de maatschappij en de media vaak een ander beeld van zorg- en welzijnsvoorzieningen, des te meer wanneer we ons te midden van een corona-tijdperk bevinden. De realiteit leert ons echter dat zorgprofessionals zich maar al te goed realiseren dat voorzieningen een thuis - en geen (ziekenhuis)instelling - zijn voor bewoners en cliënten. Om hen een thuis(gevoel) te bieden, is de dagdagelijks inzet van enthousiaste zorgverleners essentieel. Een thuis(gevoel) creëren vereist echter ook een bredere visie waarvan het volledige team doordrongen is. En daar speelt deze workshop op in!

Met de combinatie van video's, casussen, quiz-vragen en reflectievragen en de minimale aanwezigheid van tekst, bieden we een aantrekkelijke online-workshop die toegankelijk is voor iedereen die bewoners en cliënten een thuis wil bieden waar zij van een kwaliteitsvol leven kunnen genieten!

In de 90 minuten durende workshop...

  • ... analyseren we op een praktijkgerichte manier (met talrijke casussen) het begrip 'een thuis(gevoel)' voor bewoners en cliënten. De begrippen 'first, second, third & fourth places' en het concept 'insideness' komen op een niet-theoretische manier aan bod en verruimen onze kijk.

  • ... maken we de overstap van een defectgericht denkkader naar een burgerschapsmodel dat focust op een kwaliteitsvol leven voor bewoners en cliënten.

  • ... gaan we na wat we kunnen begrijpen onder het begrip 'kwaliteitsvol leven'.

  • ... demonstreren we hoe het Kletskaart-spel kan ingezet worden om te vernemen wat bijdraagt tot een kwaliteitsvol leven voor bewoners en cliënten.

 

Tot 30 november 2020 kunnen u en alle medewerkers van uw voorziening deze workshop onbeperkt volgen!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now